Noedels met varkenshaasje en spinazie

20 MIN
2 personen

Een korte trip naar Azië, met dit verrassend gemakkelijk en snel recept. Het kort gebakken varkenshaasje past perfect bij de noedels en spinazie. Een aanrader!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 1 el sesamolie
  • 30 g pinda's
  • 300 g varkenshaasje
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 150 g rijstnoedels
  • 200 g spinazie
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Meng de sojasaus, honing, sesamolie en de knoflook. Zet opzij. Hak de pinda's grof.
  2. Dep het varkensvlees droog. Meng de helft van de arachideolie met het Chinees vijfkruidenpoeder en bestrijk hiermee het vlees.
  3. Verwarm de rest van de arachideolie in een grote antikleefpan. Korst het varkenshaasje rondom aan en verlaag dan het vuur. Laat het varkenshaasje 10-12 minuten bakken, draai het regelmatig een kwart om.
  4. Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en laat 2 minuten koken. Voeg de spinazie toe, roer goed om, laat nog 1 minuut garen. Giet af en laat uitlekken.
  5. Snij het vlees in plakjes. Meng de sojasausdressing door de noedels met spinazie. Kruid met peper en serveer met de pinda's erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 804.63 kcal
Koolhydraten 72.8 g
waarvan suikers 8.17 g
Vet 35.96 g
waarvan verzadigd 6.83 g
Proteïnen 46.72 g
Vezels 4.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin