Noedels met varkenshaasje en spinazie

20 MIN
2 personen

Een korte trip naar Azië, met dit verrassend gemakkelijk en snel recept. Het kort gebakken varkenshaasje past perfect bij de noedels en spinazie. Een aanrader!

Ingrediënten

  • 150 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el sesamolie
  • 50 g pinda's
  • 300 g varkenshaasje
  • 1 el Chinees vijfkruidenpoeder
  • 200 g rijstnoedels
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • 1 el arachideolie

BEREIDING

  1. Was de spinazie, pers de teentjes knoflook. Meng de sojasaus, honing, sesamolie en de knoflook. Zet opzij. Hak de pinda's grof.
  2. Dep het varkensvlees droog. Meng 1 eetlepel arachideolie met het Chinees vijfkruidenpoeder en bestrijk hiermee het vlees.
  3. Verwarm 1 eetlepel arachide-olie in een grote antikleefpan. Bak het varkenshaasje goudbruin rondom.
  4. Zet een pot op het vuur en breng 200 milliliter water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe. Zet een deksel erop en laat 1-2 minuten koken of totdat de noedels zacht zijn, giet af.
  5. Voeg de spinazie toe en meng door de noedels. Snij ondertussen het vlees in plakjes. Haal de spinazie van het vuur en meng er de sojasausdressing door. Kruid met peper en serveer met de pinda's erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 987.53 kcal
Koolhydraten 102.09 g
waarvan suikers 11.94 g
Vet 41.68 g
waarvan verzadigd 7.78 g
Proteïnen 49.34 g
Vezels 5.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin