Noedels met varkensblokjes in zoetzure saus met ananas

30 MIN
2 personen
Noedels met varkensblokjes in zoetzure saus met ananas

Chef Caroline: "Zoetzure saus is voor velen echte nostalgie, van de bekende saus in een bokaal. Vandaag maken we de saus helemaal zelf, het zal je verbazen hoe gemakkelijk (en lekkerder) dat is. Tijd om nieuwe herinneringen te maken!"

Ingrediënten

  • 1 blikje ananasschijven
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 gele paprika
  • 1 paksoi
  • 150 g udon noedels
  • 2 varkenslapjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el ketchup
  • 2 el zoete chilisaus
  • 10 ml sojasaus
  • 50 g sojascheuten
  • olie
  • 2 el maïszetmeel
  • 1 el suiker
  • 1 el witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Laat de ananas uitlekken, maar houd het sap bij. Snijd de ananas in blokjes. Snijd de lente-ui in schuine ringetjes. Snijd de gele paprika in reepjes. Snijd de paksoi in stukjes, houd het witte en groene deel gescheiden.
  2. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd het varkenslapje in hapklare blokjes. Kruid met zout en zwarte peper en wentel door de helft van het maïszetmeel. Los de rest van het maïszetmeel op in 50 ml water per persoon. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en bak de blokjes varkensvlees rondom goudbruin op hoog vuur. Schep uit de pan.
  4. Verhit opnieuw wat olie in de (wok)pan en voeg de paprika en het witte deel van de paksoi toe. Pers de knoflook erbij. Roerbak 3 min. Voeg de suiker toe en blus met het ananassap. Laat kort inkoken en voeg de ananas, ketchup, zoete chilisaus, sojasaus en witte wijnazijn toe (zie tip). Voeg het maïszetmeelpapje toe, roer goed om en laat de saus indikken. Roer het vlees, het groen van de paksoi en de sojascheuten erdoor. Laat kort doorwarmen tot de paksoibladeren geslonken zijn.
  5. Schep de noedels in een kom en schep de varkensblokjes in zoetzuresaus erover. Werk af met de lente-ui. Smakelijk!
  6. TIP: Houd je van wat pit? Voeg ook wat chilivlokken toe!