Noedels met spinazie en quinoa-portobello burgers

20 MIN
2 personen
Noedels met spinazie en quinoa-portobello burgers

Zin in een lichte, Aziatisch getinte maaltijd? Wij maken heerlijke noedels met spinazie met daarbij een krokante quinoa-portobello burger en een heerlijk sausje op basis van sojasaus en limoensap. Een snelle, vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • ½ limoen
  • 2 el sojasaus
  • 150 g eiernoedels
  • 2 quinoa-portobello burgers
  • 200 g spinazie
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in schuine ringen, hou het groene en witte deel gescheiden. Pers het sap van de limoen uit in een kommetje, meng er de sojasaus en de suiker onder.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Warm de quinoa-portobello burgers op in een antikleefpan zonder vetstof op een lage stand, 2 minuten aan elke kant.
  4. Verhit ondertussen de plantaardige olie in een wok en voeg de gember, knoflook en het witte deel van de lente-uitjes toe. Laat 2 minuten bakken en voeg de spinazie toe. Voeg dan het soja-limoensausje toe en laat nog kort doorwarmen. Kruid met peper. Meng er de eiernoedels onder.
  5. Serveer de noedels met spinazie en leg er een quinoa-portobello burger op. Overstrooi met het groen van de lente-ui en sesamzaadjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 573.59 kcal
Koolhydraten 77.02 g
waarvan suikers 8.37 g
Vet 18.47 g
waarvan verzadigd 3.96 g
Proteïnen 22.96 g
Vezels 2.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin