Noedels met kip en asperges

35 MIN
4 personen
Noedels met kip en asperges

Dit lekkere noedel-gerechtje met kip en asperges wordt verrassend op smaak gebracht met een gembersausje. Perfect voor als het eens wat anders mag zijn.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in reepjes
  • 150 g noedels
  • 2 bussels witte asperges, geschild
  • 100 g kerstomaatjes, in kwartjes
  • 1 el honing
  • 1 el gemberstroop
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de noedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet even opzij.
  2. Snijd het harde stukje onderaan de asperges weg. Snijd de zachte punten van de stengels en snijd de stengels zelf in stukken van 4 centimeter. Kook ze 5 minuten gaar in gezouten water, de punten 2 minuten. Laat goed uitlekken en opdrogen op een proper keukenhanddoek.
  3. Kruid de kippenreepjes met peper en zout. Roerbak ze goudbruin in de olijfolie. Schep er de gemberstroop en de honing bij en roer goed om. Voeg dan de asperges toe en laat lichtjes karameliseren.
  4. Schep de noedels bij de asperges met kippenreepjes en verdeel over de borden. Werk af met de kerstomaatjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 400.36 kcal
Koolhydraten 37.51 g
waarvan suikers 8.3 g
Vet 6.09 g
waarvan verzadigd 0.87 g
Proteïnen 46.61 g
Vezels 3.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin