Noedels met gehakt en paksoi met chili-knoflookcrunch

30 MIN
2 personen
Noedels met gehakt en paksoi met chili-knoflookcrunch

Foodbagchef Caroline: "Zoals je misschien al gemerkt hebt, ben ik een grote liefhebber van de Aziatische keuken: gember, knoflook en chilipeper zijn daarbij belangrijke smaakmakers. En eens dat alles samenkomt in de wok... pure magie!"

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gr gember
  • 1 paksoi
  • 150 gr udon noedels
  • 25 gr pinda's
  • ½ rode chilipeper
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 el sesamolie
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 200 gr gesneden spitskool
  • 25 ml sojasaus
  • ½ limoen
  • olie
  • 1 kl bruine suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Rasp de gember (zie tip). Snijd de paksoi in hapklare stukjes.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de noedels. Maak de noedels los en kook volgens de instructies op de verpakking. Voeg de laatste 2 min. de paksoi toe en laat meekoken. Giet samen af.
  3. Chili-knoflookcrunch: hak de pindanoten grof. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak fijn. Snijd de lente-ui in ringen, bewaar het witte en groene deel apart. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en voeg de pindanoten, chilipeper, het wit van de lente-ui, de helft van de gember en de helft van de knoflook toe. Roerbak kort op middelhoog vuur, tot de knoflook begint te geuren. Schep uit de pan en kruid royaal met zout.
  4. Verhit de sesamolie in dezelfde (wok)pan en voeg de rest van de knoflook en de rest van de gember toe. Roerbak kort. Voeg het gehakt toe en bak rul door met een vork of spatel in stukken te prakken. Roer niet te veel, zo krijgt het gehakt de kans om krokant te bakken. Voeg de spitskool toe en laat 4-5 min. meegaren.
  5. Voeg de noedels, paksoi, sojasaus en bruine suiker toe. Laat nog kort bakken, zodat de saus goed rond de noedels kleeft. Kruid met zwarte peper.
  6. Snijd de limoen in partjes. Serveer de noedels met de chili-knoflookcrunch, het groen van de lente-ui en een limoenpartje. Smakelijk!