Noedels met gebakken paneer met mango en komkommer
35 MIN
2 personen
Paneer is een klassieker in de Indische keuken en bovendien een fantastisch alternatief voor vlees. De lekker frisse noedelsalade met komkommer en mango maakt dit gerecht bovendien helemaal af!
Ingrediënten
150 gr noedels
½ mango
½ rode ui
½ komkommer
10 gr koriander
200 gr paneer
200 ml kokosmelk
1 el rode currypasta
½ limoen
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
Schil de mango en snijd in reepjes. Pel de rode ui en snijd in jullienne. Snijd ook de komkommer in reepjes. Hak de koriander fijn.
Verhit een pan zonder vetstof. Snijd de paneer in blokjes. Bak de paneer op een matig vuur aan alle kanten tot de kaas mooi bruin kleurt. Houd de pan opzij tot later (zie tip).
Verhit een scheutje olijfolie in de pan van de paneer. Voeg de noedels, mango, rode ui en komkommer toe en roerbak gedurende enkele minuten. Kruid met koriander, zout en zwarte peper.
Verhit de kokosmelk en rode currypasta in een pot tot het kookpunt en haal van het vuur. Breng op smaak met het sap van de limoen.
Serveer de paneer met noedels en kokossaus. Smakelijk!
TIP: Probeer de paneer warm te houden tot het serveren, zo blijft de kaas lekker zacht!