Nachos met snelle chili con carne

15 MIN
2 personen
Nachos met snelle chili con carne

Ola! We hebben een leuke, snelle versie van de Mexicaanse topper chili con carne voor jou in petto! Die smaakt niet alleen voortreffelijk, het wordt ook nog eens geserveerd met krokant gebakken, cheesy nachos! Een snel feestmaal voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • ½ blik rode bonen
  • 2 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tortilla's
  • 1 jalapeñopeper
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 40 g cheddarkaas
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: verwarm de grill van de oven voor. Bedek een bakplaat met bakpapier. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, een mes en een stoofpot klaar.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in de stoofpot en voeg het gehakt toe. Laat 4 minuten bakken en snij ondertussen de rode paprika in fijne blokjes. Snij de lente-ui in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden. Laat de bonen uitlekken.
  3. Voeg de rode paprika, het wit van de lente-ui, komijn en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe. Laat 3 minuten bakken en voeg dan de tomatenblokjes en rode bonen toe. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de tortilla's in driehoekjes. Snij de jalapeño in ringen. Schik de tortilladriehoekjes op de bakplaat. Besprenkel met de rest van de olijfolie, bestrooi met de Mexicaanse kruiden, strooi er de cheddarkaas over en leg de jalapeño pepers erbij. Zet 3-4 minuten onder de grill van de oven, tot de kaas mooi gesmolten is.
  5. Haal de bakplaat uit de oven. Serveer de chili con carne met de nacho's en werk af met het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 815.74 kcal
Koolhydraten 57.27 g
waarvan suikers 9.22 g
Vet 44.04 g
waarvan verzadigd 15.49 g
Proteïnen 44 g
Vezels 7.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin