Naanwrap met shoarmareepjes, geroosterde wortel en tzaziki

25 MIN
2 personen
Naanwrap met shoarmareepjes, geroosterde wortel en tzaziki

Soms mag het snel gaan in de keuken: de shoarmareepjes van La Vie est Belle zijn al heerlijk gekruid, de wortelen rooster je simpelweg in de oven. Serveer alles op naanbrood en werk af met een toef tzatziki. Eet lekker uit de hand.

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • ½ rode ui
  • ½ komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr volle yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 2 stuks naanbrood
  • 180 gr vegan shoarmareepjes
  • zout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • scheutje witte wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • ½ kl currypoeder

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de wortel in frietjes. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, currypoeder (optioneel) , zout en zwarte peper. Rooster 15-20 min. in de oven. Schep halverwege om.
  3. Gepekelde ui: snijd de ui in heel fijne ringen. Meng met de witte wijnazijn, suiker en een snuifje zout. Masseer goed met je handen. Schenk warm water erbij, tot de ui net onderstaat. Laat marineren.
  4. Tzatziki: rasp intussen de komkommer (schillen hoeft niet) en laat uitlekken in een vergiet of zeef. Pers of rasp de knoflook. Meng de komkommer en knoflook met de yoghurt en mayonaise (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Rooster het naanbrood 5 min. mee in de oven.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de shoarmareepjes 2-3 min. op middelhoog vuur, tot de reepjes goudbruin zijn. Kruid met zout en zwarte peper.
  7. Beleg het naanbrood met een lepeltje tzaziki, de geroosterde wortel, shoarmareepjes en de gepekelde ui. Optioneel: rol voorzichtig op en pak het uiteinde eventueel in met aluminiumfolie of bakpapier. Smakelijk!
  8. TIP: Heb je nog wat verse kruiden (koriander, peterselie, basilicum of dille) staan? Hak fijn en meng mee onder de tzaziki.