Naanroll met chicken curry, koolsla en rozijntjes

20 MIN
2 personen
Naanroll met chicken curry, koolsla en rozijntjes

Foodbagchef Claire: "Geïnspireerd op één van mijn festivalfavorieten: de naanroll van Mission Masala. Dit is een simpele versie die je snel thuis op tafel zet. De currypasta is niet pikant, maar houd je vooral niet in met extra sambal of srirachasaus."

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 300 gr kippendij
  • 2 el gele currypasta
  • 200 gr gesneden rode kool
  • 25 gr rozijnen
  • 2 stuks naanbrood
  • zout
  • zwarte peper
  • olie
  • 1 el mayonaise

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Je kan het naanbrood ook in de broodrooster of in een pan opwarmen, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  2. Snijd de ui in parten en de puntpaprika in halve ringen. Marineer de kip, paprika en ui met de currypasta (zie tip).
  3. Kneed de kool 1 min. met je handen. Zo wordt de kool zachter van smaak en lichter verteerbaar. Meng met de mayonaise (of een scheutje azijn), rozijnen, een snuifje zout en zwarte peper.
  4. Verhit een scheutje (arachide)olie in een pan en bak de gemarineerde kip, paprika en ui 5-7 min. op hoog vuur, tot de kip gaar is.
  5. Verwarm intussen het naanbrood 5 min. in de oven, broodrooster of pan.
  6. Haal de kip uit de pan en snijd in reepjes. Beleg het naanbrood met de kip, paprika, ui en koolsla. Plooi half dicht. Eten met je handen is toegestaan, smakelijk!
  7. TIP: Ik snijd de kip graag pas na het bakken, zo blijft ie het sappigst. Wil je liever wat efficiënter werken? Snijd dan voor het marineren in hapklare stukken. Laat ons weten wat je ervan vindt via