Naanpizza met pulled chicken, BBQ-saus en geroosterde pompoen

40 MIN
2 personen
Naanpizza met pulled chicken, BBQ-saus en geroosterde pompoen

Foodbagchef Caroline: "Zin in pizza met warme wintersmaken? Probeer deze naanpizza met sappige pulled chicken, honey BBQ-saus met appel, geroosterde pompoen, frisse rode ui en krokante pompoenpitten."

Ingrediënten

  • ½ stuk pompoen
  • 2 el BBQ-kruiden
  • 1 rode ui
  • ½ rode appel
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 2 kipfilets
  • 3 el ketchup
  • 2 stuks naanbrood
  • 25 gr. pompoenpitten
  • olie
  • 2 el appelazijn
  • 1 kl suiker
  • 1 el bruine suiker
  • snuifje paprikapoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen in blokjes van 1,5 cm (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie, de helft van de BBQ-kruiden, zout en zwarte peper. Rooster 20 min. in de oven.
  3. Snipper de helft van de ui fijn, snijd de andere helft in halve ringen. Snijd de appel in kleine blokjes (schillen hoeft niet).
  4. Gepekelde ui: meng de uiringen met driekwart van de (appel)azijn, de suiker en een snuifje zout. Masseer alles goed met je handen. Schenk warm water erbij tot de ui net onderstaat. Laat marineren.
  5. Breng een pot water aan de kook en los de bouillon erin op. Voeg de kipfilet in z'n geheel toe en pocheer 10-12 min. net tegen het kookpunt aan. Schep de kip uit het kookvocht en laat wat afkoelen.
  6. Honey BBQ-saus: verhit een scheutje olie in een steelpan. Voeg de fijngesnipperde ui en appelblokjes toe en stoof 5 min. Voeg 2 el bouillon per persoon, de ketchup, de rest van de (appel)azijn, de bruine suiker, de rest van de BBQ-kruiden, het (gerookt) paprikapoeder (optioneel), een snuif zout en zwarte peper toe. Mix, met een blender of staafmixer, tot een dikke saus. Voeg eventueel een lepel extra bouillon toe om vlot te kunnen mixen.
  7. Trek (vandaar de term “pulled”) de kip met twee vorken of je handen in reepjes (zie tip).
  8. Haal de pompoenblokjes uit de oven. Bestrijk het naanbrood met de honey BBQ-saus en schik hierop de pulled chicken. Schik de pompoenblokjes en pompoenpitten erop. Rooster 5 min. op een rooster in de oven.
  9. Werk de naan af met gepekelde ui en serveer. Smakelijk!
  10. TIP: Je kan de kipfilet ook gemakkelijk met 2 vorken in een kom uit elkaar trekken in reepjes, dan hoef je niet te wachten tot de kipfilet afgekoeld is.