Mueslirepen met pindakaas, amandelen en chocolade

75 MIN
6 stuks
Mueslirepen met pindakaas, amandelen en chocolade

Zelfgemaakte mueslirepen met pindakaas, amandelen en chocolade zijn het perfecte tussendoortje. Na het opstijven van de koek, snij je deze in repen die perfect passen in de vakjes van je lunchbox.

Ingrediënten

  • 125 g pindakaas
  • 1 el chiazaad
  • 50 g havervlokken
  • 30 g rozijnen
  • 50 g amandelen
  • 30 g pure chocolade
  • 3 el honing
  • 2.5 el kokosvet

BEREIDING

  1. Bekleed een rechthoekig bakblik met bakpapier.
  2. Hak de amandelen grof. Doe de havervlokken, rozijnen, de helft van de grof gehakt amandelen en de chiazaadjes in een kom en meng.
  3. Doe de pindakaas, 1,5 el kokosvet en de honing in een steelpannetje en warm op. Roer goed tot je een egale, homogene massa hebt. Giet bij de havermengeling en meng goed.
  4. Verdeel het kleverige mengsel over het bakblik en duw goed aan. Strooi er de rest van de grofgehakte amandelen over.
  5. Smelt de chocolade samen met 1 el kokosvet in de microgolf oven (telkens 15 seconden en roer om, tot de chocolade gesmolten is).
  6. Druppel de chocolade over het bakblik. Zet min. 1 uur in de koelkast tot de koek opgesteven is. Haal dan uit het bakpapier en snij in gelijke repen. Bewaar koel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 347.22 kcal
Koolhydraten 21.44 g
waarvan suikers 12.87 g
Vet 24.62 g
waarvan verzadigd 8.77 g
Proteïnen 9.18 g
Vezels 4.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin