Leg de plakjes aubergine in een grote schaal en strooi er flink wat zout over. Spoel na ongeveer een uur het zout eraf en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Fruit de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de wortelen, selder en de courgette bij. Laat 10 minuten afgedekt meestoven.
Bak het lamsgehakt rul, schep het bij de groenten en voeg de tomatenpuree toe. Laat het even meebakken. Schenk er de rode wijn bij. Doe er de tomatenpulp bij en kruid met komijnpoeder, oregano en kaneel, peper en zout naar smaak. Laat, half afgedekt, 60 minuten sudderen tegen de kook aan. Roer af en toe om.
Laat voor de bechamelsaus de boter smelten. Strooi er de bloem bij, roer glad en laat opdrogen. Leng aan met de melk en blijf omroeren tot de saus indikt. Kruid ze met nootmuskaat, peper en zout.
Vet een diepe ovenschaal lichtjes in met olijfolie. Schenk er een laagje bechamelsaus in. Leg daarop een laag aardappelschijfjes en kruid deze met peper en zout. Schik hierop een laag aubergine plakjes, daarna het gehaktmengsel. Dek af met aardappelen. Werk zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met een laag aardappelschijfjes en lepel daarop de bechamelsaus. Bestrooi met de verbrokkelde geitenkaas.
Zet de moussaka gedurende 45 minuten in het midden van de oven.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.