Moelleux

25 MIN
6 personen
Moelleux

Moelleux is een chocoladegebakje waarbij de buitenkant mooi gebakken is, en de binnenkant nog lekker vloeibaar is, overheerlijk! Serveer warm!

Ingrediënten

  • 100 g fondantchocolade, in stukken
  • 50 g patisseriebloem, gezeefd
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 100 g boter
  • 80 g suiker
  • 1 el poedersuiker
  • 4 frambozen
  • 4 takjes munt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Klop de eieren, de eidooier en de suiker luchtig.
  3. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Voeg de helft van het eiermengsel toe en meng goed. Stort dan het chocolademengsel bij de rest van het eiermengsel.
  4. Strooi er de gezeefde bloem bij en spatel luchtig om tot de bloem volledig is opgenomen.
  5. Verdeel het chocolademengsel over ingevette schaaltjes. Bak ongeveer 8 minuten in het midden van de oven. Zodra de moelleux bovenaan 'dicht' is, is hij voldoende gebakken.
  6. Haal de gebakjes uit de vormpjes en verdeel ze over de borden. Bestuif met de poedersuiker en garneer met een framboos en een takje munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 341.36 kcal
Koolhydraten 31.51 g
waarvan suikers 25.73 g
Vet 22.02 g
waarvan verzadigd 13.05 g
Proteïnen 4.55 g
Vezels 0.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin