Hou jij van pure, Japanse smaken? Dan moet je deze eenvoudige miso zalm met knapperige broccolini, edamameboontjes en rijst zeker eens proberen! In Japan eten ze dit zelfs als ontbijt!
Ingrediënten
2 zalmfilets
2 el misopasta
1 el mirin
1 kl sesamolie
300 gr broccolini
100 gr edamame boontjes
125 gr witte rijst
sesamzaad, wit en zwart
1 lente-ui
sjimeji togarashi, Japans chilipoeder
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Kook de rijst in gezouten water.
Maak de marinade: meng de miso met sake, mirin, sojasaus en sesamolie. Leg de zalmfilets in de marinade.
Breng een aparte kookpot gezouten water aan de kook. Kuis de broccolini en dop de edamamebonen (indien ze nog in de peul zitten). Kook de broccolini in 5 min. beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de edamameboontjes toe. Giet af.
Schep de zalm uit de marinade. Verhit een pan op zacht vuur en bak de zalmfilets 2-3 min. per kant. Let op, het kan spatten, dus gebruik een spatdeksel. Schenk de rest van de marinade in een steelpannetje, en laat zachtjes inkoken.
Snijd de lente-ui in schuine ringen.
Schik de rijst op borden. Leg er de zalmfilet op, bestrijk met de rest van de marinade. Schik de groenten erbij. Werk af met lente-ui, sesamzaadjes en sjimeji togarashi.