Miso gehaktballetjes met noedels, gepekelde wortel en komkommer

30 MIN
2 personen
Miso gehaktballetjes met noedels, gepekelde wortel en komkommer

Chef Caroline: ""Miso happy" met deze heerlijke miso gehaktballetjes! Hier geeft de gefermenteerde bonenpasta veel smaak aan de woksaus, die mooi rond de gehaktballetjes kleeft. Licht gepekelde wortel en komkommer zorgen voor een frisse toets."

Ingrediënten

  • 2 el sesamolie
  • ½ komkommer
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr verse gember
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 2 kl vloeibare honing
  • 25 gr miso
  • 20 ml sojasaus
  • 150 gr sobanoedels
  • 1 paksoi
  • 10 gr sesamzaadjes
  • scheutje witte wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • chilivlokken, naar smaak
  • 1 el maïszetmeel
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de noedels.
  2. Meng een scheutje witte wijnazijn met de helft van de sesamolie, de suiker en een snuifje zout. Schil lange linten van de komkommer met een dunschiller. Snijd de wortel in fijne julienne of gebruik een juliennesnijder (schillen hoeft niet). Schep de groenten onder de dressing (zie tip). Laat marineren.
  3. Pers de knoflook. Rasp de gember tot je 1/2 kl per persoon hebt. Meng het gehakt met de helft van de knoflook, de helft van de gember, zout en zwarte peper. Rol met vochtige handen balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  4. Woksaus: meng de rest van de knoflook met de rest van de gember, rest van de sesamolie, honing, miso pasta, sojasaus, chilivlokken, 1 el water per persoon en het maïszetmeel.
  5. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  6. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en bak de gehaktballetjes zo'n 5-6 min. rondom aan op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de paksoi in reepjes. Schep de gehaktballetjes uit de pan. Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en roerbak de paksoi 2-3 minuten. Voeg de gehaktballetjes terug toe en voeg vervolgens de woksaus en sesamzaadjes toe. Roerbak 1-2 min. zodat de saus en sesamzaadjes mooi rond de balletjes kleeft.
  7. Serveer de noedels met de gewokte paksoi, gehaktballetjes en gepekelde komkommer en wortel. Smakelijk!
  8. TIP: Geen zin in rauwe wortel? Je kan de julienne van wortel ook wokken samen met de paksoi.