Miniwrap met vis, salsa, yoghurtsaus en gebakken maïskolf

20 MIN
2 personen
Miniwrap met vis, salsa, yoghurtsaus en gebakken maïskolf

Chef Sofie: "Miniwraps met maxismaak. Dit bordje is lekker fris, snel klaar en zit bomvol zonnige smaken. Ideaal voor een warme zomerdag."

Ingrediënten

  • 1 stengel lente-ui
  • 2 tomaten
  • 1 minikomkommer
  • 1½ maïskolven
  • 1 potje volle yoghurt
  • 300 g vismix
  • 6 tijm
  • olijfolie
  • scheutje witte wijnazijn
  • snuifje paprikapoeder
  • cayennepeper, naar smaak
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Salsa: snijd de lente-ui in fijne ringen. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes van 0,5 cm. Meng samen met de witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
  2. Snijd de maïskolven in twee. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de maïs rondom goudbruin op middelhoog vuur in zo'n 10-12 min. Kruid met een zout en zwarte peper. Haal uit de pan (zie tip).
  3. Yoghurtsaus: meng, in het potje, de yoghurt met een snuifje paprikapoeder en kruid met cayennepeper (optioneel) en zout.
  4. Verhit een scheut olijfolie in dezelfde pan en bak de visblokjes 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
  5. Warm de wraps op in een droge, warme pan. Je kan de wraps ook 30 sec. opwarmen in de microgolfoven.
  6. Beleg de wrap met de yoghurtsaus en de gebakken visblokjes. Schep een flinke lepel salsa erop en serveer de maïskolven erbij. Smakelijk!
  7. TIP: Geen zin om te peuzelen aan tafel? Snijd de maïskorrels van de kolf met behulp van een scherp mes en schep vervolgens mee onder de salsa.