Mini-vogelnestjes met kwarteleitjes

40 MIN
4 personen
Mini-vogelnestjes met kwarteleitjes

Deze mini-vogelnestjes met kwarteleitjes zijn een leuke variant op een klassieke. Geserveerd op een echt nestje van spaghetti oogt dit gerecht erg verrassend!

Ingrediënten

  • 400 g gemengd gehakt
  • 300 g spaghetti, gekookt
  • 16 kwarteleieren
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 2 el pistachenoten, fijngehakt
  • 2 el paneermeel
  • 400 ml tomatensaus
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook 12 kwarteleitjes en pel ze.
  3. Meng het gehakt met de pistachenoten en de overige 4 kwarteleitjes. Kneed tot een vast geheel. Kruid bij met peper en zout.
  4. Neem een kwarteleitje en vorm hier rond een mooi balletje gehakt. Herhaal tot je 12 bolletjes hebt. Rol door het paneermeel.
  5. Plaats de vogelnestjes in een ovenschaal en zet 15 minuten in de oven. Warm ook de tomatensaus op.
  6. Kook ondertussen de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Giet de pasta af en laat even uitlekken. Meng met de parmezaan en de olijfolie. Vorm 4 hoopjes van de pasta en bak deze even aan in de pan in ronde serveerringen.
  8. Serveer de mini-vogelnestjes op de hoopjes spaghetti. Werk af met de tomatensaus en basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 769.93 kcal
Koolhydraten 24.04 g
waarvan suikers 12.9 g
Vet 54.79 g
waarvan verzadigd 15.67 g
Proteïnen 44.97 g
Vezels 2.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin