Mini tarte tatins met rode ui, tijm en blauwe kaas
20 MIN
9 stuks
Ze zijn een echte hype op sociale media: kleine 'upside down cakes', ofwel tarte tatins. Wij testten het zelf uit, met dit leuke en lekkere resultaat!
Ingrediënten
1 grote rode ui
1 rond vel bladerdeeg
9 kl honing
9 takjes tijm
1 ei
50 gr blauwe kaas
olijfolie
balsamico
handje rucola
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Schil de rode ui en snijd in dikke plakken.
Schep 9 lepeltjes honing op het bakpapier. Schik hierop een takje tijm, kruid met zout en zwarte peper. Schik hierop een plak rode ui.
Duw met een rond uitsteekvormpjes rondjes uit het bladerdeeg. Schik bovenop de rode ui. Duw de randen aan met een vork.
Klop het ei los met een klein scheutje water. Bestrijk de bladerdeegjes hiermee. Zet 15 min. in de oven.
Schik wat rucola op een bord, bedruppel met wat olijfolie. Haal de taartjes uit de oven, laat even afkoelen. Druppel er wat balsamico op. Schik er een stukje blauwe kaas op. Werk af met zout en zwarte peper en serveer op de rucola.