Minestrone met palmkool

35 MIN
4 personen
Minestrone met palmkool

Minestrone, een groentesoep boordevol vitamines die zijn oorsprong vindt in Italië. We bereiden deze maaltijdsoep vandaag met palmkool. Een perfect winters gerecht geserveerd met parmezaan erover gestrooid. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 100 g spirelli
  • 200 g pancetta, stuk
  • 1 bussel palmkool
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de palmkool in reepjes. Pers de knoflook. Snij de rest van de groenten in blokjes. Snij de pancetta in blokjes.
  2. Bak de pancettablokjes in een kookpot zonder vetstof. Voeg de ui, wortel, selder en knoflook toe en stoof 5 min.
  3. Voeg de groentebouillon en de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. pruttelen en voeg dan de palmkool en de spirelli toe. Laat nog 5-7 min. pruttelen. Kruid met peper en zout.
  4. Serveer de minestrone met parmezaan erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 417.62 kcal
Koolhydraten 27.48 g
waarvan suikers 7.79 g
Vet 24.93 g
waarvan verzadigd 9.97 g
Proteïnen 19.64 g
Vezels 5.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin