Minestrone met chipolata en risoni

25 MIN
2 personen
Minestrone met chipolata en risoni

Minestrone is een heerlijke Italiaanse maaltijdsoep. Wij bedachten een lekker vullende versie met risoni pasta en stukjes kruidige chipolataworst.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 1 groene paprika
  • 1 chipolataworst
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 75 g risoni
  • 2 ciabattabroodje
  • 40 g parmezaan, geraspt
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder en groene paprika in fijne blokjes. Knijp het vlees in stukjes uit de worst. Breng 1 liter water aan de kook.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesneden ui, knoflook en het vlees van de chipolataworst aan gedurende 5 minuten. Voeg de blokjes wortel, selder, groene paprika en Italiaanse kruiden toe en laat nog 5 minuten stoven. Voeg het hete water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  3. Voeg dan de risoni toe en laat opnieuw 8 minuten pruttelen. Bak de ciabattabroodjes 8 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi de geraspte parmezaan over de soep en serveer met de ciabattabroodjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 783.55 kcal
Koolhydraten 67.49 g
waarvan suikers 17.25 g
Vet 40.39 g
waarvan verzadigd 5.33 g
Proteïnen 32.01 g
Vezels 14.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin