Mignonette met rozemarijnpatatjes, spruitjes met zoete mosterd
35 MIN
2 personen
Foodbagchef Claire: "Hoe zorg je ervoor dat iedereen spruitjes lust? Geef ze een zoet tintje! Ik gebruikte mosterd met Luikse siroop, en iedereen smulde mee!"
Ingrediënten
2 varkensmignonettes
300 gr spruitjes
2 wortelen
400 gr vastkokende aardappelen
10 gr rozemarijn
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 el mosterd met Luikse siroop
olijfolie
boter
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snijd de wortel in schuine stukken van zo'n 2 cm (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met olijfolie, zout en zwarte peper.
Snijd de aardappelen in stukken van zo'n 2-3 cm. Hussel op een (tweede) bakplaat door elkaar met olijfolie, zout, zwarte peper en de takjes rozemarijn.
Rooster de groenten en aardappelen 20-30 min in de oven.
Snipper de sjalot fijn. Pers de knoflook.
Smelt, als de groenten en aardappelen bijna klaar zijn, een klontje boter in een pan op hoog vuur. Kruid het vlees met zout en zwarte peper. Bak 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten (zie tip).
Smelt opnieuw een klontje boter in dezelfde pan en fruit de sjalot en knoflook in 2 min. glazig. op middelhoog vuur. Voeg de mosterd met Luikse siroop toe en blus met een scheut water. Laat enkele minuten inkoken tot een gebonden sausje.
Hussel de mosterdsaus door de geroosterde groenten (in een serveerschaal of op de bakplaat). Serveer met de geroosterde aardappelen en de mignonette. Smakelijk!
TIP: Je kan het vlees even onder een bord of in aluminiumfolie warm houden, maar dat hoeft niet. Ik leg het gewoon even op m'n plank, zo behoudt het vlees z'n krokante korstje het best.