Mignonette met knolselderpuree, gebakken witloof en dragonroomsaus
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Deborah: "Dit gerecht ademt herfst. De romige knolselderpuree en uitgesproken smaak van dragon vormen een perfect duo, terwijl het gekaramelliseerde witloof een subtiele zoete toets toevoegt."
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
300 gr knolselderblokjes
1 sjalot
2 stronkjes witloof
2 varkensmignonettes
2 takjes tijm
3 takjes dragon
100 ml room
olijfolie
boter
1 el suiker
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet samen met de knolselderblokjes onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Snipper de sjalot fijn. Halveer het witloof.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het witloof kort aan op hoog vuur. Voeg de suiker toe en kruid met zout en zwarte peper. Voeg een bodempje water toe en laat het witloof zo'n 10 min. garen op middelhoog vuur.
Smelt een klontje boter in een pan op hoog vuur. Kruid de varkensmignonette met zout en zwarte peper. Bak 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die rosé (zie tip).
Saus: verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan van het vlees. Fruit de sjalot glazig samen met de tijm. Voeg de room en een scheutje water toe. Kruid met zout en zwarte peper en laat nog 5 min. pruttelen op zacht vuur.
Giet de aardappelen en knolselder af en stamp, samen met de melk, tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Hak de dragon fijn en schep onder de saus. Laat het vlees eventueel opnieuw opwarmen in de saus.
Serveer de knolselderpuree met de mignonette, het witloof en de dragonroomsaus. Smakelijk!
TIP: Heb je het vlees liever meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen en laat rusten.