Mie goreng met prinsessenboontjes, paprika en pinda's

25 MIN
2 personen
Mie goreng met prinsessenboontjes, paprika en pinda's

Chef Sofie: "Oorspronkelijk is mie goreng een Indonesisch noedelgerecht, maar ondertussen vind je veel varianten verspreid over heel zuidoost-Azië. Heel typerend is het zoet en sticky sausje dat onder de noedels wordt gemend."

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr verse gember
  • 1 rode paprika
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 25 gr pinda's
  • 150 gr gesneden witte kool
  • 150 gr sobanoedels
  • 2 kl sesamolie
  • 25 ml sojasaus
  • 2 kl sriracha
  • 100 gr sojascheuten
  • 2 kl zwart sesamzaad
  • olie
  • 1 el bruine suiker
  • 1 kl azijn
  • chilivlokken (naar smaak)
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de noedels.
  2. Pers de knoflook. Rasp de gember tot je ongeveer 1 kl per persoon hebt. Snijd de paprika in fijne reepjes. Maak de boontjes schoon door de harde uiteinden eraf te snijden en halveer.
  3. Rooster de pindanoten in een (wok)pan zonder vetstof.
  4. Verhit een scheut olie in een (wok)pan en fruit de gember en knoflook op middelhoog vuur tot de aroma's vrijkomen. Voeg de paprika, prinsessenboontjes en gesneden witte kool toe aan de (wok)pan. Roerbak het geheel 10-12 min. (zie tip) en kruid met zout en zwarte peper. Voeg een scheutje water toe als de groenten dreigen aan te bakken.
  5. Maak de noedels los en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water, tot ze koud zijn. Laat uitlekken en meng een scheutje (sesam)olie erdoor om kleven te voorkomen.
  6. Woksaus: meng in een schone confituurpot (met deksel) de sesamolie, sojasaus, srirachasaus, bruine suiker, azijn en 1 el olie per persoon. Doe de bokaal dicht en schudden maar!
  7. Voeg de sojascheuten en de woksaus toe aan de (wok)pan en roerbak nog 1-2 min. Schep de (uitgelekte) noedels en de sesamzaadjes eronder. Roer goed om, zodat de woksaus en sesamzaadjes mooi rond de noedels kleeft. Proef en breng verder op smaak met zwarte peper of (optioneel) chilivlokken. .
  8. Schep de mie goreng in een diep bord en werk af met de pindanoten. Smakelijk!
  9. TIP: Zorg ervoor dat de groenten gaar, maar nog knapperig zijn, zodat het gerecht wat structuur heeft.