Midden-Oosterse wortelpuree met kippenballetjes en chermoula

30 MIN
2 personen
Midden-Oosterse wortelpuree met kippenballetjes en chermoula

Middle East meets West! We maken een originele wortelpuree in combinatie met kruidige kippengehaktballetjes en chermoula. Dat is een Marokkaanse kruidensaus die als marinade maar dus ook als topping kan gebruikt worden voor dit heerlijke gerecht.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 6 wortelen
  • 1 sjalot
  • 300 g kippengehakt
  • 1 kl ras el hanout
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 10 g bladpeterselie
  • 10 g koriander
  • 2 kl komijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Schil de wortelen en snij in blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook samen gaar in 20 minuten.
  2. Snij de sjalot fijn. Doe het gehakt in een kom en meng met de sjalot, ras el hanout en peper en zout. Rol er met vochtige handen gehaktballetjes van, ongeveer 5 gehaktballetjes per persoon.
  3. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Hak de bladpeterselie en koriander fijn. Doe de gember, knoflook, citroenzeste, de helft van de komijn, de bladpeterselie, de koriander, peper en zout in een kommetje en meng goed. Roer er de extra vierge olijfolie en enkele druppels citroensap door. Dit is de chermoula.
  4. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kippengehaktballetjes rondom aan gedurende 10 minuten.
  5. Giet de aardappelen en wortelen af en stamp tot een puree. Meng er de boter, de rest van de komijn, nootmuskaat en peper en zout door.
  6. Serveer de wortelpuree met de gehaktballetjes en werk af met de chermoula.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 839.23 kcal
Koolhydraten 68.23 g
waarvan suikers 15.97 g
Vet 41.4 g
waarvan verzadigd 11.13 g
Proteïnen 40.87 g
Vezels 18.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin