'Mexican loaded fries' met pulled pork, avocado en salsa

30 MIN
2 personen
'Mexican loaded fries' met pulled pork, avocado en salsa

Leuke trend: (ovengeroosterde) frietjes met daarop verschillende toppings, geserveerd op een bakplaat of in individuele porties, om lekker mee te kliederen. We gaan voor een Tex-Mex versie met pulled pork, salsa, avocado en zure room. Ditmaal gebruiken we kant-en-klaar pulled pork, o.a. te koop bij onze verspartner rayon.be.

Ingrediënten

  • 300 gr zoete aardappelen
  • 2 grote wortelen
  • 200 gr vastkokende aardappelen
  • 300 gr pulled pork
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • 10 gr koriander
  • 1 limoen
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 avocado
  • 100 ml zure room
  • 2 kl fajitakruiden
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier. Was de zoete aardappelen en aardappelen goed en dep droog. Snij in frietjes (je mag de schil er gerust aan laten). Schil de wortelen en snij in frietjes. Doe allemaal in een kom, samen met 3 el olijfolie, de fajitakruiden, peper en zout. Hussel goed. Stort op de bakplaat, verdeel gelijkmatig en zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, schep halverwege om.
  2. Maak de salsa: snij de tomaat en komkommer in kleine blokjes. Hak de koriander fijn. Doe samen in een kommetje. Pers er een halve limoen over uit. Kruid met peper en zout. Voeg de extra vierge olijfolie toe. Schep om en laat even marineren.
  3. Halveer de avocado, schep het vruchtvlees eruit en snij in plakjes. Pers er wat limoensap over.
  4. Warm de pulled pork op in een steelpannetje. Tip: wat barbecuesaus erbij is ook heel lekker.
  5. Schik de geroosterde frietjes in een schaal. Schep er de pulled pork bij. Schep er de salsa bij. Schep er wat zure room bij en serveer.