Mexicaanse vistaco's met geroosterde tomatensalsa

30 MIN
2 personen
Mexicaanse vistaco's met geroosterde tomatensalsa

We maken taco's met lekkere visnuggets met een pittig en krokant korstje met daarbij een geroosterde tomatensalsa, die barst van smaken.

Ingrediënten

  • 125 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 2 koolvisfilets
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 1 ei
  • 5 el paneermeel
  • ½ komkommer
  • ½ limoen
  • 10 g koriander
  • 4 tortilla's
  • ½ potje lichte zure room
  • 3 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kerstomaten, pel en snij de rode ui in 8 partjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de tomaten en rode ui hierover. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de oven.
  2. Snij de koolvisfilets in blokjes en dep droog. Meng de Mexicaanse kruidenmix met de bloem en doe in een kommetje. Doe ook het ei en het paneermeel elk in een kommetje. Klop het ei los. Dip de visblokjes eerst in de kruidenmix met bloem, dan in het losgeklopte ei en tenslotte in het paneermeel.
  3. Snij de komkommer in blokjes. Pers de limoen uit. Pluk de blaadjes koriander.
  4. Verwarm de rest van de olijfolie in een grote pan en bak de visblokjes rondom goudgeel.
  5. Meng de geroosterde kerstomaatjes, de rode ui, de komkommer, de korianderblaadjes (hou enkele apart voor de afwerking) en het sap van de limoen door elkaar tot een salsa. Kruid met peper en zout.
  6. Verwarm de tortilla's in een droge pan of de microgolfoven. Schep er de visblokjes op, samen met de salsa. Werk af met een lepel zure room en blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 892.38 kcal
Koolhydraten 82.97 g
waarvan suikers 10.97 g
Vet 40.03 g
waarvan verzadigd 11.32 g
Proteïnen 43.4 g
Vezels 6.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin