Mexicaanse taco's met komkommersalsa

30 MIN
2 personen
Mexicaanse taco's met komkommersalsa

Heerlijke zelfgemaakte gevulde taco's met rundsgehakt, rijst en een frisse komkommersalade. Olé! Ideaal voor een zomers Mexicaans feestje.

Ingrediënten

  • 80 g jasmijnrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 kl komijn
  • 300 g rundsgehakt
  • 1 limoen
  • 1 lente-uitje
  • 10 g koriander
  • 1 komkommer
  • 4 tortilla's
  • 3 el lichte zure room
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de rijst: breng 160 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is.
  3. Pers het teentje knoflook. Rasp de zeste van de limoen. Snipper de lente-ui in ringetjes. Hak de koriander fijn. Snij de komkommer in blokjes.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan. Voeg de knoflook, het chilipoeder en de komijn toe en roerbak enkele minuten. Voeg het rundsgehakt toe en roer los. Laat 5-10 minuten garen. Zet even afgedekt opzij.
  5. Verwarm de tortilla's 5 minuten in de oven.
  6. Meng de komkommerblokjes met de koriander in een kom. Voeg de helft van het limoensap en de zure room toe en roer goed om.
  7. Meng de rijst met de lente-uitjes, de limoenzeste, het overige limoensap, peper en zout.
  8. Serveer de tortilla's met de rijst, de komkommersalsa en het gehakt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 817.81 kcal
Koolhydraten 82.71 g
waarvan suikers 7.56 g
Vet 34.63 g
waarvan verzadigd 6.74 g
Proteïnen 37.96 g
Vezels 3.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin