Mexicaanse smashburger taco's met guacamole en maïskolf

35 MIN
2 personen
Mexicaanse smashburger taco's met guacamole en maïskolf

Foodbagchef Deborah: "Het verhaal gaat dat de eerste smashburgers werden uitgevonden door restaurantketen Dairy Cheer uit Kentucky in de Verenigde Staten. Daar drukten ze de burgers plat met de onderkant van een blik bonen."

Ingrediënten

  • 2 maïskolven
  • shoarmakruiden, naar smaak
  • paprikapoeder, naar smaak
  • ¼ limoen
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • 1 avocado
  • 2 rundsburgers
  • 50 gr geraspte cheddar
  • 6 mini-wraps
  • ½ ijsbergsla
  • 1 rode paprika
  • boter
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Schik de maïs op de bakplaat, wrijf in met wat boter en kruid met een snuifje van de shoarmakruiden en het gerookt paprikapoeder. Rooster 20 min. in oven, tot de maïs goudbruin kleurt.
  3. Limoenyoghurt: spoel de limoen en boen goed schoon. Rasp de schil. Breng de yoghurt op smaak met de limoenzeste en knijp enkele druppels limoensap erbij.
  4. Guacamole: prak het vruchtvlees van de avocado met een vork of mix met de staafmixer. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Meng de rundsburger met de cheddar, een snuifje van de shoarmakruiden en het gerookt paprikapoeder. Verdeel het gehakt over de wraps en duw plat zodat de wrap volledig bedekt is.
  5. Snipper de ijsbergsla fijn.
  6. Snijd de paprika in reepjes. Smelt een klontje boter in een ruime pan en bak de paprika in zo'n 5 min. gaar op middelhoog vuur. Haal uit de pan en houd warm. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan van de paprika. Schik de wraps met de vleeskant naar beneden in de pan en laat 2 min. bakken op middelhoog vuur. Draai om met een spatel en laat nog eens 2 min. bakken. Doe dit voor alle wraps (zie tip).
  7. Serveer de wraps met de paprika, ijsbergsla en maïskolven. Werk af met een lepeltje limoenyoghurt en guacamole. Smakelijk!
  8. TIP: Je kan de taco's ook in de oven garen. De taco zal iets harder aanvoelen, maar is minstens even lekker. Op deze manier kan je ze ook makkelijker in de hand houden en beleggen.