Mexicaanse rijst met scampi, zure room en lente-ui

30 MIN
2 personen
Mexicaanse rijst met scampi, zure room en lente-ui

Chef Caroline: "Rijst garen in een tomatensaus met veel groentjes is één van mijn favoriete bereidingen. Het is snel, gemakkelijk, weinig afwas en o zo smaakvol. Ik ga voor een Mexicaanse versie met scampi. Voeg gerust een drupje chilisaus toe."

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode puntpaprika
  • 1 courgette
  • 12 scampi's
  • 2 kl chilimix-kruiden
  • 125 gr witte rijst
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 400 gr tomatenpulp
  • 1 stengel lente-ui
  • 100 gr zure room
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Snijd de puntpaprika in halve ringen en de courgette in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur. Dep de scampi droog met keukenpapier, kruid met zout, zwarte peper en de helft van de chilimix. Bak kort (30 sec. per kant) op middelhoog vuur, samen met de knoflook. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en voeg de rijst, fijngesneden ui, courgette en puntpaprika toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur, tot de rijst begint te kleuren.
  4. Verkruimel de bouillon over de rijst, voeg de tomatenpulp, de rest van de chilimix en 100 ml water per persoon toe. Laat 17-20 min. zachtjes pruttelen, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Roer regelmatig om. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Snijd de lente-ui in ringen.
  6. Controleer of de rijst gaar is. Voeg de scampi's terug toe en laat nog 1 min. doorwarmen. Serveer de Mexicaanse rijst met de scampi's, lente-ui en een schepje zure room (zie tip). Smakelijk!