Foodbagchef Deborah: "Pita brengt me helemaal terug naar mijn studententijd. Mijn zelfgemaakte versie zit vol groentjes. Heerlijk met een biertje erbij, al dan niet alcoholvrij..."
Ingrediënten
2 kipfilets
1 el Mexicaanse kruidenmix
1 rode paprika
4 pitabroodjes
2 el mayonaise
200 gr koolsla
80 gr guacamole
zout
zwarte peper
scheutje witte wijnazijn
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven op 200°C voor de pitabroodjes (zie tip).
Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de kip met de Mexicaanse mix en een flinke scheut olijfolie. Snijd de paprika in reepjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Bak de kip (met marinade) en paprika in 5-8 min. gaar op hoog vuur.
Rooster de pitabroodjes 4 min. in de oven.
Koolsla: meng intussen de mayonaise met een scheutje olijfolie, een scheutje witte wijnazijn, zout en zwarte peper. Schep de koolsla eronder.
Schep wat van de koolsla, kip en paprika in een pitabroodje. Werk af met een toefje guacamole. Smakelijk!