Mexicaanse kippenburger met geroosterde zoete aardappel, salsa en limoenmayo

40 MIN
2 personen
Mexicaanse kippenburger met geroosterde zoete aardappel, salsa en limoenmayo

Ola señor y señorita! Wat denk je van een originele tex-mex burger van kippengehakt met geroosterde zoete aardappelfrietjes, tomatensalsa en limoenmayonaise?

Ingrediënten

  • 300 g zoete aardappelen
  • 2 bruin broodje
  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika's
  • 1 tomaat
  • 20 g koriander
  • 1 limoen
  • 2 el mayonaise
  • 200 g kippengehakt
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 20 g panko
  • 4 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelen. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet 5 minuten voor het einde de broodjes op een apart rooster mee in de oven.
  2. Snij de rode ui fijn. Haal de pitjes uit de paprika's en snij ze in blokjes. Snij de tomaat in 4, haal de pitjes eruit en snij ook in blokjes. Pluk de blaadjes koriander en snij fijn.
  3. Voor de salsa, doe de helft van de rode ui en de helft van de paprikablokjes in een kom, samen met de tomatenblokjes, de helft van de koriander, de cayennepeper (naar smaak) en het sap van een halve limoen. Meng door elkaar en kruid met peper en zout.
  4. Meng de rest van de koriander onder de mayonaise en meng met het sap van de andere helft van de limoen.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan en stoof de rest van de rode ui en de blokjes paprika aan voor 3 minuten en schep dan uit de pan. Doe het gehakt, de Mexicaanse kruiden, de panko en de gestoofde ui en paprika samen in een kom. Meng goed met je handen en vorm per persoon een burger.
  6. Verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de burgers mooi goudbruin aan beide kanten.
  7. Snij de broodjes open en bestrijk met wat limoenmayo. Leg daarop de burgers en de salsa en opnieuw wat limoenmayo. Serveer met de zoete aardappelfrietjes en de rest van de salsa.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1168.66 kcal
Koolhydraten 112.99 g
waarvan suikers 21.29 g
Vet 57.05 g
waarvan verzadigd 9.5 g
Proteïnen 41.64 g
Vezels 21.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin