Mexicaanse hotdog met kippenworst en zoete aardappelfrietjes

30 MIN
2 personen
Mexicaanse hotdog met kippenworst en zoete aardappelfrietjes

Ola señor! Wat een fantastische uitvinding, deze Mexican style hotdogs met cheddarkaas, zelfgemarineerde jalapeñopepers, kerstomatensalsa, koriander-limoenmayonaise én zoete aardappelfrietjes. Een hele mondvol, dus dat kan niet anders dan geweldig goed smaken!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 jalapeñopeper
  • 250 g kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 2 broodjes
  • 2 kippenworsten
  • 30 g cheddarkaas
  • 3 el plantaardige olie
  • 3 el mayonaise
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in frietjes. Doe een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de frietjes hierover. Besprenkel met 2/3de van de plantaardige olie en schep de frietjes om. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Breng water aan de kook. Snij de jalapeñopeper in ringen en doe in een kommetje. Schenk er kokend water over. Laat 2 minuten trekken. Meng de wittewijnazijn met de suiker, peper en zout in een kommetje. Giet het water af van de jalapeño pepertjes en voeg bij de wittewijnazijnmarinade. Laat even trekken.
  3. Besprenkel de broodjes met een klein beetje water en bak ze 10-12 minuten op een apart rooster mee in de oven.
  4. Snij de kerstomaatjes in kwartjes en snipper de sjalot fijn. Pluk de blaadjes van de koriander en hak fijn. Meng de helft van de fijngehakte koriander door de tomaatjes en sjalot. Pers er de helft van de limoen over. Voeg cayennepeper (naar eigen smaak) toe en kruid met zout. Meng opnieuw en zet even opzij.
  5. Snij de broodjes open en laat even afkoelen.
  6. Meng de rest van de fijngehakte koriander met de mayonaise en pers de rest van het limoensap erbij. Kruid met peper en zout en meng goed.
  7. Bestrijk de kippenworsten met de rest van de plantaardige olie en grill ze in een grillpan, 3-4 minuten aan elke kant.
  8. Leg de worsten in de broodjes. Bestrooi met de cheddarkaas en leg er gemarineerde jalapeño bij. Serveer met de tomatensalsa, zoete aardappel en limoenmayonaise.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1119.03 kcal
Koolhydraten 86.05 g
waarvan suikers 13.28 g
Vet 66.61 g
waarvan verzadigd 18.7 g
Proteïnen 41.7 g
Vezels 8.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin