Mexicaanse chickenburger met salsa en guacamole

35 MIN
2 personen
Mexicaanse chickenburger met salsa en guacamole

Foodbagchef Claire: "Een homemade burger, die ik op smaak breng met onze Mexicaanse mix, knoflook, koriander en jalapeno. De pittigheid zit tussen mild en medium, niet super spicy dus. Leuk weetje: als jalapenos worden gerookt en gedroogd, krijg je de bekende chipotle."

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • ½ rode jalapeño
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr koriander
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 300 gr kippengehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 2 potato buns
  • olijfolie
  • 1 kl azijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Wortelfrietjes: snijd de wortelen in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 30-35 min. in de oven.
  3. Mise-en-place (zie tip): hak de jalapeno fijn (verwijder de zaadjes voor minder pit). Snipper de sjalot fijn, pers de knoflook en hak de koriander fijn. Snijd de tomaat in blokjes van 0,5 cm. Optioneel: snijd de tomaat in 4, snijd de zaadlijst eruit en snijd vervolgens in kleine blokjes.
  4. Salsa: meng de tomaat, de helft van de sjalot en de helft van de koriander. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, de azijn, zout en zwarte peper.
  5. Guacamole: mix, met een staafmixer of blender, de avocado, de helft van de knoflook, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Schep de helft van de jalapeno eronder.
  6. Burgers: meng het gehakt, de Mexicaanse mix, de rest van de jalapeno, sjalot, knoflook en koriander. Vorm één hamburger per persoon. Druk goed plat, in de pan krimpt de burger nog. Verhit een pan op hoog vuur en bak de burger in 2-3 min. per kant.
  7. Broodjes: rooster de bun de laatste 5-10 min. bij de wortelfrietjes in de oven.
  8. Beleg de bun met wat guacamole, een burger en salsa. Serveer met de wortelfrietjes. Smakelijk!
  9. TIP: Minder stress als je eerst alles snijdt en vervolgens pas aan het kokerellen begint. Bewaar alle ingrediënten apart op je plank, we gebruiken ze later in verschillende bereidingen.