Mexicaans bordje met zoete aardappel, salsa, avocado en cashew cream

35 MIN
2 personen
Mexicaans bordje met zoete aardappel, salsa, avocado en cashew cream

Foodbagchef Sofie: "Waw, een kleurrijk bord vol groenten van op de BBQ. Geen zin of tijd om de barbecue aan te steken? Dan maak je ze klaar in de oven. Eet je mais niet graag met je handen? Snijd de korrels dan van de kolf met een scherp mes."

Ingrediënten

  • 50 gr cashewnoten
  • 400 gr zoete aardappelen
  • ½ groene paprika
  • 2 stuks suikermaïs
  • 2 el BBQ-kruiden
  • ½ limoen
  • ½ rode chilipeper
  • 1 tomaat
  • ½ rode ui
  • 10 gr koriander
  • 25 gr plantaardige parmezaan
  • 1 avocado
  • olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Giet kokend water over de cashewnoten tot ze onderstaan. Laat minstens 20 min. weken. Hoe langer hoe beter, de dag voordien kan zeker ook.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Of steek je BBQ aan (zie tip)!
  3. Snijd de zoete aardappel in wedges (schillen hoeft niet) en de paprika in stukken van zo'n 2 cm. Hussel de zoete aardappel, paprika en suikermais op de bakplaat door elkaar met een flinke scheut olijfolie, de BBQ-kruiden, zout en zwarte peper. Rooster 25-30 min. in de oven (of gril op de BBQ). Schep halverwege om.
  4. Salsa: spoel de limoen en boen goed schoon. Rasp de schil en snijd de helft van de limoen in partjes voor de afwerking. Hak de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes voor minder pit). Snijd de tomaat in blokjes van 1 cm en snipper de ui fijn. Meng de ingrediënten en voeg een scheutje olijfolie toe samen met de aangegeven hoeveelheid witte wijnazijn, zout, een kneepje limoensap en limoenzeste naar smaak.
  5. Cashew cream: giet de cashewnoten af, maar bewaar het weekvocht. Hak de helft van de koriander grof. Mix, met een staaf mixer of blender, de cashewnoten, 4 el weekvocht per persoon, de gehakte koriander, plantaardige prmzn, een scheutje witte wijnazijn, een snuif zout en zwarte peper, tot een gladde saus.
  6. Snijd het vruchtvlees van de avocado in dunne parten.
  7. Serveer de zoete aardappelwedges, suikermais en paprika op een grote schaal. Werk af met de avocado, een toef cashew cream, een partje limoen en de resterende blaadjes koriander. Serveer met een potje salsa ernaast. Smakelijk!
  8. TIP: Steek de BBQ aan: gril de zoete aardappel, paprika en mais in 12-16 min. gaar, tot je er makkelijk met een vork in prikt. Draai regelmatig om voor een gelijkmatige garing.