Met brie gevuld varkenshaasje in spekwikkel

50 MIN
4 personen
Met brie gevuld varkenshaasje in spekwikkel

Een heerlijk gevuld varkenshaasje met smeuïge brie en een krokante spekwikkel. Ook heel lekker om op de barbecue te maken!

Ingrediënten

  • 8 plakjes gerookte spek
  • 600 g varkenshaasje, porties van 150 g
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 100 g brie, in plakjes
  • Marinade

  • 2 el dijonmosterd
  • 3 el honing
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el rozemarijn, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng de mosterd, honing, knoflook, rozemarijn, zout en peper en marineer het vlees 30 minuten.
  2. Verwarm de grill of de barbecue, dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd het vlees horizontaal in 2, zonder helemaal door te snijden. Beleg met plakken brie en vrouw toe. Wikkel om elke portie vlees 2 plakjes spek.
  3. Bak het vlees aan beide kanten 6 à 8 minuten, bestrijk het met de marinade en bak nog 2 minuten aan elke kant. Verdeel het vlees over de borden. Werk af met takjes rozemarijn en fijngehakte rozemarijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 633.75 kcal
Koolhydraten 13.54 g
waarvan suikers 9.44 g
Vet 46.55 g
waarvan verzadigd 18.06 g
Proteïnen 40.99 g
Vezels 1.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin