Meringue nestjes met lemon curd

100 MIN
6 personen
Meringue nestjes met lemon curd

Op zoek naar een leuk en schattig dessertje voor Pasen? Maak eens nestjes van meringue, gevuld met lemon curd en blauwe bessen. Ze zien er heel leuk uit en smaken lekker fris en zoet.

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 80 gr fijne witte suiker
  • 2 citroenen
  • 2 eieren
  • 75 gr boter
  • 50 gr blauwe bessen
  • takjes groen, bijv. munt, citroenmelisse,...

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 100 ºC. Klop de eiwitten stijf met een mixer. Voeg in 3 keer de 80 gr suiker toe, tot het eiwit mooi stijf in pieken staat en glanst. Doe in een spuitzak met gekarteld mondje.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en spuit er nestjes opgeklopt eiwit op. Duw met de achterkant van een koffielepel een 'holletje' in het midden van de nestjes. Zet 80-100 min. in de oven. Zet de deur van de oven de laatste 30 minuten op een kiertje (steek er de steel van een houten lepel tussen) om het vocht te laten ontsnappen.
  3. Maak ondertussen de lemon curd: rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Doe het sap en de zeste met 100 g suiker en 2 eieren in een kookpot, meng en laat indikken op een zacht vuurtje. Roer goed. Haal van het vuur en roer er de boter in klontjes door. Laat afkoelen.
  4. Laat de meringue nestjes afkoelen. Schep er wat lemoncurd in. Werk af met blauwe bessen en werk af met een blaadje groen.