Merguez met kleurrijke geroosterde groenten en citroen-lookmayonaise

30 MIN
2 personen
Merguez met kleurrijke geroosterde groenten en citroen-lookmayonaise

Eat the rainbow! Dit kleurrijke gerecht gaat je dag helemaal opfleuren. Lekker veel geroosterde groenten en aardappelen met daarbij pittige merguezworst en een frisse citroen-knoflookmayonaise. 100% kans op smullen!

Ingrediënten

  • 300 g gekleurde babywortelen
  • 1 pastinaak
  • 1 rode ui
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • ½ citroen
  • 300 g merguezworsten
  • 3 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de wortelen en snij overlangs in twee. Schil de pastinaak en snij in balkjes. Pel de rode ui en snij in partjes. Was en snij de aardappelen in partjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de wortelen, pastinaak, rode ui, de aardappelen en de ongepelde teentjes knoflook. Rits de tijm van de takjes en verdeel over de groenten. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap uit. Meng de mayonaise met de citroenzeste en citroensap naar smaak. Kruid met peper en zout.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de merguezworsten 3-4 minuten per kant.
  4. Haal de groenten uit de oven. Duw het zacht geworden vruchtvlees van de knoflook uit de velletjes en plet met een vork. Meng dit door de citroenmayonaise.
  5. Serveer de geroosterde groenten met de merguezworsten en de citroen-knoflookmayonaise.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1071.08 kcal
Koolhydraten 66.74 g
waarvan suikers 13.27 g
Vet 70.37 g
waarvan verzadigd 13.34 g
Proteïnen 36.6 g
Vezels 15.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin