Merguez en couscous met rozijnen en ras-el-hanout groentjes

30 MIN
2 personen
Merguez en couscous met rozijnen en ras-el-hanout groentjes

Foodbagchef Caroline: "Vandaag warm ik op met heerlijke Marokkaanse smaken: een kruidige tomatensaus met ras-el-hanout, couscous met rozijntjes en pittige merguez. Genieten!"

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pastinaak
  • 1 wortel
  • 2 kl ras-el-hanout
  • 200 gr tomatenpulp
  • 25 gr rozijnen
  • 125 gr volkoren couscous
  • 25 gr bruine amandelen
  • 1 stengel lente-ui
  • 300 gr rundsmerguez
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Snijd de pastinaak en wortel in blokjes van 1,5 cm (schillen hoeft niet).
  2. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot (of tajine) en fruit de ui en knoflook in 2 min. glazig. Voeg de pastinaak, wortel en 40 ml water per persoon toe en stoof 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ras-el-hanout en de tomatenpulp toe. Breng aan de kook en laat 15 min. afgedekt pruttelen op zacht vuur. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  3. Meng de rozijnen door de couscous. Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
  4. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof. Hak grof. Snijd de lente-ui in ringen.
  5. Smelt een klontje boter in de pan van de walnoten en bak de rundsmerguez in 5-7 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
  6. Serveer de couscous met de tomatensaus (zie tip), merguez en amandelen. Werk af met lente-ui. Smakelijk!
  7. TIP: Heb je nog een tube harissa in huis? Serveer wat harissa erbij, die past hier perfect bij!