Melanzane alla parmigiana uit de airfryer

25 MIN
1 persoon
Melanzane alla parmigiana uit de airfryer

Kan je 'melanzane alla parmigiana', de bekende Italiaanse ovenschotel met aubergine, tomaat en parmezaan in een airfryer klaarmaken? Wij deden de test en waren zeer aangenaam verrast over het resultaat. Ideaal als lunch voor 1 persoon!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 10 kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 6 mozzarellabolletjes
  • 30 gr geraspte parmezaan
  • basilicum
  • olijfolie
  • sneetje (zuurdesem)brood
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Halveer de aubergine en kerf kruiselings in. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en zwarte peper. Doe de kerstomaten in een ovenvast schaaltje en leg er de gepelde knoflook bij. Besprenkel ook met olijfolie en kruid met zout en zwarte peper. Zet 10 min. in een airfryer op 195 graden.
  2. Verwijder voorzichtig de velletjes van de kerstomaten. Plet de tomaten en knoflook met een vork. Schraap het vruchtvlees van de aubergine los met een vork. Schik de auberginehelften opnieuw in de airfryer, lepel de tomatensaus erover. Kruid met zout en zwarte peper. Schik de mozzarellabolletjes erop en strooi de parmezaan erover. Schik er een sneetje brood bij. Zet nog 5 min. in de airfryer op 195 graden.
  3. Werk af met blaadjes basilicum en serveer. Smakelijk!