'Meer-appel-dan-cake'-appelcake

90 MIN
6 personen
'Meer-appel-dan-cake'-appelcake

Heb je al gehoord van 'invisible apple cake'? Wij hebben het vrij vertaald naar 'meer-appel-dan-cake'-appelcake. Het verschil tussen de laagjes appel en cake is moeilijk te onderscheiden, en het aandeel appel is véél groter dan in een klassieke appelcake (en goed nieuws voor wie dat fijn vindt: er zit dan weer veel minder suiker en boter in). Het beslag heeft meer weg van flan, de combinatie met de vele appeltjes is heerlijk. Moet je proberen!

Ingrediënten

  • 1 kg appels
  • 3 eieren
  • 70 gr suiker
  • 30 gr boter
  • 60 ml melk
  • 60 ml room
  • 2 kl vanille-extract
  • 120 gr bloem
  • ¼ kl zout
  • 2 kl bakpoeder

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Klop de eieren en suiker samen op tot een schuimige massa. Smelt ondertussen de boter.
  2. Roer de boter, melk, room en vanille-extract door de eier-suikermassa.
  3. Meng in een aparte kom de bloem, het bakpoeder en zout.
  4. Schil de appels en snij in fijne plakjes (je kan dit ook met een mandoline doen).
  5. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een rechthoekige cakevorm met bakpapier.
  6. Spatel het bloemmengsel onder het eiermengsel. Spatel er nu ook voorzichtig de appelplakjes onder. Zorg ervoor dat het beslag mooi rond de plakjes appel kleeft. Schep in de bakvorm. Schep beetje per beetje erbij en druk aan met de spatel, tot alles in de bakvorm zit.
  7. Zet 45-60 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Laat afkoelen op een rooster, ontvorm en snij in plakjes. Smakelijk!