Mediterrane viskebab met zalm, tomate rallado, munt en dille
35 MIN
2 personen
Foodbagchef Claire: "Voor dit zonnige recept mag de rasp uit de lade: we maken een mediterrane klassieker, tomate rallado, als frisse topping bij een smakelijke viskebab. Steek jij straks ook de BBQ aan?"
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
1 gele paprika
300 gr zalmfilet
2 kl BBQ-kruiden
2 tomaten
½ teentje knoflook
10 gr dille
10 gr munt
125 gr Griekse yoghurt
1 minikomkommer
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de aardappelen in wedges (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie en rooster 25 min. in de oven tot de wedges goudbruin zijn. Schep halverwege om. Haal uit de oven en kruid met grof zout.
Snijd de paprika in stukken van 2-3 cm. en de vis in blokjes van hetzelfde formaat (zie foto). Hussel voorzichtig met je handen door elkaar met een scheut
olijfolie en de BBQ-kruiden. Spies afwisselend op satéstokjes. Geen tijd of zin hierin? Bak de visblokjes en paprika dan gewoon los in de pan.
Tomate rallado: halveer de tomaat en rasp de gesneden kant tegen een grove rasp. Doe dit in een diep bord om al het sap op te vangen. De overgebleven pel mag je weggooien. Pers of rasp de knoflook erbij en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
Hak de dille en munt fijn en meng met de yoghurt, een snuif zout en zwarte peper. Snijd de komkommer in blokjes. Kruid met zout en zwarte peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de viskebab rondom gaar, in zo'n 2-4 min. per kant (zie tip). Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
Spreid de yoghurt uit op een bord. Drizzle de tomate rallado erover. Schik de viskebab en komkommer erbij en serveer met de aardappelwedges. Smakelijk!
TIP: Bak je op de BBQ? Zorg dan voor een plankje of aluminiumschaaltje zodat de vis niet aan het rooster blijft kleven.