Mediterraanse vis met knoflookbrood, kerstomaten en venkel

30 MIN
2 personen
Mediterraanse vis met knoflookbrood, kerstomaten en venkel

Smullen op z'n Siciliaans doe je bij uitstek met tomaat, vis en venkel. Met dit zuiderse bordje droom je dus spontaan van een zonnige dag aan de Middellandse Zee. Met wat chilivlokken geef je dit gerecht wat extra pit. Voel je de warmte al?

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 250 gr rode kerstomaten
  • ½ venkel
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 kl paellakruiden
  • ½ blokje visbouillon
  • 300 gr witte vis
  • 1 teentje knoflook
  • 2 mini-ciabatta's
  • olijfolie
  • 1½ el boter
  • scheutje melk
  • snuifje chilivlokken
  • snuifje Provençaalse kruiden
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Haal de boter uit de koelkast en laat alvast op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de kerstomaten. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd in parten. Snijd de venkel vervolgens in dunne halve ringen (zie tip).
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pot of braadpan op middelhoog vuur. Stoof de ui, venkel, tomatenpuree en paellamix 5 min. aan. Verkruimel de bouillon eroverheen. Kruid met (optioneel) chilivlokken, (zout) en zwarte peper. Voeg vervolgens de kerstomaten toe en laat nog eens 5 min. mee stoven, samen met een scheut melk en een klein scheutje water.
  4. Snijd de vis in 3 stukken en kruid met zout en zwarte peper. Schik op de groenten en zet het vuur lager. Laat afgedekt 7-10 min. zachtjes pruttelen, tot de vis gaar is.
  5. Pers de knoflook bij de boter en kruid met Provençaalse kruiden en grof zout. Snijd de ciabatta in 3 dikke sneden en smeer de knoflookboter rijkelijk erop. Rooster 5-7 min. in de oven.
  6. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Serveer met de groenten en het knoflookbrood. Smakelijk!
  7. TIP: Bewaar de fijne groene takjes van de venkel. Die zijn super mooi én lekker om het gerecht mee af te werken.