Mediterraanse risotto met crispy pancetta

35 MIN
2 personen
Mediterraanse risotto met crispy pancetta

Chef Claire: "Ik maak een zomerse versie van de klassieke risotto met aubergine, paprika en kerstomaten. Maar eigenlijk kan je risotto aanpassen aan elk seizoen. Zo kan je in de herfst kiezen voor pompoen en champignons."

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 175 gr kerstomaten
  • 2 kl BBQ-kruiden
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr risottorijst
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 100 gr pancetta
  • 50 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aubergine en paprika in blokjes. Schik in een ovenschaal, samen met de kerstomaten. Besprenkel met olijfolie en kruid met de BBQ-kruiden, zout en zwarte peper. Rooster 25-30 min. in de oven.
  3. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de sjalot en knoflook zo’n 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en laat zo’n 2 min. meebakken, tot de rijst glazig is. Verkruimel de bouillon eroverheen en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat op zacht vuur sudderen en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een pollepel toe. Ga zo door, tot de risotto net beetgaar is, ongeveer 15-20 min. Roer regelmatig goed door.
  4. Schik intussen de pancetta op de bakplaat. Rooster in 10 min. krokant in de oven en laat afkoelen. Breek vervolgens in stukken.
  5. Voeg de Gran Moravia toe aan de risotto en laat smelten. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Schep de risotto in een diep bord en schik de geroosterde groenten erbij (zie tip). Werk af met de crispy pancetta. Smakelijk!
  7. TIP: Je kan de groenten ook meteen door de risotto scheppen en vervolgens dresseren.