Massaman curry met kippenreepjes en groenten

20 MIN
2 personen
Massaman curry met kippenreepjes en groenten

Massaman curry is een verrassend milde curry in de Thaise keuken. We maken 'm met kippenreepjes en lekker veel groenten: paprika, wortel, paksoi, sojascheuten en lente-ui. Koolhydraatarm maar zo rijk aan smaak, lekker!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 2 wortelen
  • 1 paksoi
  • 2 kipfilet
  • 1 el massaman currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g sojascheuten
  • 1 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Schil de wortelen en snij in dunne, ronde plakjes. Snij de paksoi in reepjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  2. Verhit de plantaardige olie in een kookpot en voeg de kippenreepjes toe. Kruid met peper en zout. Bak de kip 2 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid massaman currypasta, de paprika, de paksoi en de wortelen toe. Stoof 5 minuten.
  3. Voeg de kokosmelk en per persoon 50 milliliter water toe. Schep om en zet een deksel op de pot. Laat 9 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Snij ondertussen de lente-ui in fijne ringen.
  5. Serveer de massaman curry in kommen en werk af met de lente-ui en de sojascheuten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 795.01 kcal
Koolhydraten 26.22 g
waarvan suikers 9.89 g
Vet 53.16 g
waarvan verzadigd 38.5 g
Proteïnen 48.72 g
Vezels 12.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin