Massaman curry met kip, rijst, spinazie en komkommer

35 MIN
2 personen
Massaman curry met kip, rijst, spinazie en komkommer

Chef Deborah: "Enkele weken geleden trok ik naar Thailand, waar ik deze massaman curry heb leren kennen. Klinkt exotisch maar je maakt het gemakkelijk met lekkers van hier. Net zoals de side dish: chrushed komkommers, heerlijk!"

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 stengels lente-ui
  • 25 g pindanoten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk gember
  • 2 el rode currypasta
  • ½ limoen
  • 2 kipfilets
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 g spinazie
  • 125 g volkoren rijst
  • olie
  • komijnpoeder
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Crushed komkommer: snijd de komkommer in schuine stukken van 2-3 cm (zie foto). Neem een deegrol of het handvat van een groot keukenmes en sla daarmee de komkommerstukken een beetje kapot (zie tip). Snipper het groen van de lente-ui fijn. Meng de komkommer en lente-ui met de witte wijnazijn, (sesam)olie, zout en zwarte peper. Hak de pindanoten fijn en schep de helft onder de komkommer. Laat marineren.
  2. Snijd de sjalot, knoflook en het wit van de lente-ui in grove stukken. Rasp de gember tot je 0,5 kl per persoon hebt. Mix samen met de rode currypasta tot een gladde massa. Breng op smaak met een kneepje limoensap, (optioneel) komijn, zout en zwarte peper.
  3. Snijd de kip in hapklare stukken en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Verhit een scheutje olie in een pan (ruim genoeg voor de volledige curry). Bak de kip kort aan op hoog vuur en haal uit de pan. Straks gaart de kip verder in de saus. Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en voeg 3 el currypasta toe. Roerbak tot alle aroma's vrijkomen en voeg vervolgens de kokosmelk en kip toe. Laat 15 min. pruttelen op zacht vuur. Voeg handje per handje de spinazie toe en laat slinken. Proef en breng verder op smaak met extra limoensap, zout en zwarte peper.
  5. Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  6. Serveer de curry met de rijst en crushed komkommer. Werk af met de overige pindanoten. Smakelijk!
  7. Serveer de curry met de rijst en crushed komkommer. Werk af met de pindanoten. Smakelijk!
  8. TIP: De bedoeling van het crushen van de komkommer is dat je hem licht kneust in plaats van fijn te snijden. Op die manier loopt de witte wijnazijn er niet af, maar dringt die lekker in het vruchtvlees!