Masala vis met yoghurt, gele rijst en frisse salade

30 MIN
2 personen
Masala vis met yoghurt, gele rijst en frisse salade

Chef Caroline: "De vis krijgt een heerlijke marinade op basis van limoensap, knoflook en garam masala. Serveer daarbij gele rijst en een frisse salade: kachumber. Kachumber is een klassieker in de Indische keuken om frisheid toe te voegen aan je gerecht."

Ingrediënten

  • ½ blokje groentebouillon
  • 2 kl currypoeder
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl garam masala
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 125 g volkoren rijst
  • ½ rode ui
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 10 g koriander
  • 125 g volle yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl kurkuma
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng een pot water aan de kook voor de rijst. Voeg de bouillon, de helft van het currypoeder en kurkuma (optioneel) toe.
  3. Marinade: pers de limoen. Pers de knoflook. Meng de helft van het limoensap met de knoflook, olijfolie, de rest van het currypoeder, garam masala en een flinke snuif zout en zwarte peper.
  4. Schik de visfilet op de bakplaat met de velkant naar beneden. Bestrijk met de marinade en zet 10-12 minuten in de oven.
  5. Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking in de bouillon (zie tip).
  6. Frisse salade: snipper de ui fijn. Snijd de komkommer en tomaten in blokjes. Hak de koriander fijn (houd enkele blaadjes apart voor de afwerking). Meng de ui met de tomaat, komkommer, fijngehakte koriander, de rest van het limoensap, zout en zwarte peper.
  7. Controleer of de vis gaar is. Serveer de gele rijst met de vis, salade en een schepje yoghurt. Werk af met de resterende blaadjes koriander. Smakelijk!
  8. TIP: Als je de rijst afgiet, kan je de bouillon bijhouden en invriezen voor als je de volgende keer gele rijst maakt, of als basis voor een Aziatische noedelsoep.