Marry me vis met lookbroodjes en prei

25 MIN
2 personen
Marry me vis met lookbroodjes en prei

Foodbagchef Claire: "Romantiek alom met dit visje! Marry me verwijst naar het romig sausje met onze bekende bruschetta rosso kruiden en Gran Moravia om het nog "cheesy'er" te maken. Hierna wil je de kok sowieso ten huwelijk vragen!"

Ingrediënten

  • 2 stengels prei
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 kl bruscetta rosso kruidenmix
  • 1 stokbrood
  • zout
  • zwarte peper
  • 300 gr witte visfilet
  • 150 ml (kook)room
  • 50 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • olijfolie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de prei in fijne ringen en de tomaat in blokjes. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pot of grote pan op middelhoog vuur. Stoof de helft van de knoflook, de sjalot, prei en tomaat in zo'n 7 min. zacht. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Kruid met de bruschetta rosso, zout en zwarte peper. Voeg een klein scheutje water toe zodat de groenten niet aanbakken.
  4. Snijd intussen het brood open en snijd in grote stukken. Meng de rest van de knoflook met olijfolie (of gesmolten boter), zout en zwarte peper. Borstel over de broodjes. Schik op een ovenrooster.
  5. Schik de vis in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en zwarte peper (zie tip).
  6. Gaar de vis en de lookbroodjes 8-10 min. in de oven, tot de vis gaar is en de broodjes krokant.
  7. Overgiet de groenten met de room en laat pruttelen op zacht vuur. Voeg de Gran Moravia toe en laat smelten. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  8. Schep de saus in een diep bord en schik de vis erbovenop. Gebruik de lookbroodjes om te soppen. Smakelijk!
  9. TIP: Je kan de vis ook inbloemen en in de pan bakken. Gebruik voldoende boter en olijfolie.