Marokkaanse vistajine

170 MIN
4 personen
Marokkaanse vistajine

De Marokkaanse keuken komt helemaal tot zijn recht in deze heerlijke vistajine, met kabeljauw, harissa, zoete worteltjes en tal van kruiden en specerijen.

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets, 150 g/stuk
  • 200 g wortelen, in schijfjes
  • 3 uien, fijngesnipperd
  • 4 el rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl harissa
  • 1 kl komijn
  • 1 kl kurkuma
  • ½ kl saffraan
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • zout

BEREIDING

  1. Leg de kabeljauwfilets in een schaal en strooi er de helft van de harissa, peterselie, koriander, komijn, kurkuma en saffraan over. Kruid nog extra met zout. Laat 2 uur intrekken in de koelkast.
  2. Zet de tajine op het vuur en verhit er de olijfolie in. Voeg er de uisnippers aan toe en laat 10 minuten op een zacht vuur stomen. Kruid met een beetje zout en saffraan. Leg er de kaneelstokjes bij en laat afgedekt verder sudderen.
  3. Leg de wortelschijfjes op de uien en laat 5 minuten verder stoven. Leg er dan de kabeljauwfilets op. Bedek met de rest van de harissa, peterselie, koriander, peterselie, komijn, kurkuma en saffraan. Laat afgedekt 30 minuten sudderen.
  4. Voeg 1 glas water bij de tajine en meng alles onder elkaar. Voeg er op het einde de rozijnen aan toe. Laat afgedekt nog enkele minuten rusten op een laag vuur. Verdeel nadien over 4 borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 295.39 kcal
Koolhydraten 21.83 g
waarvan suikers 17.35 g
Vet 9.62 g
waarvan verzadigd 1.42 g
Proteïnen 27.93 g
Vezels 6.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin