Mango sticky rice

150 MIN
4 personen
Mango sticky rice

Een favoriet ontbijt en/of dessert uit de Thaise keuken. Pandanblad kan je bij de Aziatische supermarkt vinden. Pandan geeft een heerlijk aroma aan de rijst.

Ingrediënten

  • 200 g kleefrijst
  • 2 vellen pandan bladeren
  • 200 ml kokosroom
  • 100 g rietsuiker
  • 1 kl zout
  • 2 mango's
  • ½ el rijstebloem, kan vervangen worden door maïszetmeel

BEREIDING

  1. Was de rijst en laat 2-3 uur weken in koud water. Was dan opnieuw de rijst totdat het water doorschijnend wordt.
  2. Doe de rijst in een stoomkoker en voeg 1 pandanblad toe aan het kookwater. Laat 20-25 gaarkoken.
  3. Maak de kokossaus: Doe 200 milliliter kokosroom samen met de rijstbloem in een kookpotje en meng goed. Leg een knoop in het pandanblad en voeg toe. Breng zachtjes aan de kook terwijl je roert, voeg het zout toe. Laat indikken. Voeg dan de rietsuiker toe en laat oplossen. Haal van het vuur.
  4. Schil en snij de mango in plakjes.
  5. Meng de kokossaus met de rijst en serveer samen met de mangoplakjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 222.93 kcal
Koolhydraten 50.14 g
waarvan suikers 36.2 g
Vet 0.61 g
waarvan verzadigd 0.05 g
Proteïnen 2.84 g
Vezels 1.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin