Mango-kokostaart met havermoutbodem

45 MIN
10 personen
Mango-kokostaart met havermoutbodem

Kook je een Aziatisch menu en zoek je inspiratie om je gasten te verrassen met een makkelijk feestelijk dessert? Wat dacht je van deze smeuïge fruittaart op een bodem van havermout en met de tropische smaken van mango en kokos? Perfect toch?

Ingrediënten

  • 200 g havermoutvlokken
  • 100 g amandelpoeder
  • 100 g kokosvet
  • 6 el honing
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml kokosroom
  • 1 mango
  • 4 el poedersuiker
  • 20 g kokospoeder

BEREIDING

  1. Doe de havermout, het amandelpoeder, het gesmolten kokosvet, de honing en 2 el water in een kom. Meng goed. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel er de mengeling over. Druk goed aan, ook aan de randen. Zet 15 minuten in een oven van 180 °C.
  2. Klop de mascarpone op met de kokosroom en het poedersuiker. Snij de mango in plakjes.
  3. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk met het mascarpone-kokosmengsel en schik er de plakjes mango op en werk af met kokospoeder.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 385.16 kcal
Koolhydraten 31.56 g
waarvan suikers 16.39 g
Vet 26.19 g
waarvan verzadigd 16.05 g
Proteïnen 6.42 g
Vezels 3.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin